me.jpg
 

Under mitt tredje år på fysioterapistudiene i Nederland ble jeg brått veldig dårlig. Fordøyelsen slo seg helt vrang og i løpet av noen uker ble alt jeg hadde av energi og overskudd borte, sammen med nesten 10 kilo. Magetrøbbel som forstoppelse, diaré, og magesmerter ble sammen med feber, slapphet, hodepine og søvnproblemer en del av hverdagen. Utmattet, nedstemt og uten matlyst (for første gang i mitt liv) dro jeg hjem til Norge for å utrede tilstanden. Etter alskens undersøkelser og prøver fikk jeg tre ulike teorier for plagene:

  1. Irritert tarm syndrom (IBS)
  2. Tarmparasitt
  3. Gallestein

Fortvilelsen var stor. Heldigvis var interessen for kosthold og naturlig mat allerede til stedet, og jeg valgte å takke nei til både antibiotika og fjerning av galleblære. Jeg ville heller prøve på naturlig vis, naturligvis. Jeg fokuserte på å gi kroppen næringsrik og ubehandlet mat. Jeg ble raskt bedre og fordøyelsen begynte etterhvert å virke igjen. 

I 2012 la jeg helt om til steinalderkost. Formen ble gradvis bedre og bedre, og jeg følte meg etterhvert mer tilfreds, sterk og konsentrert enn noen gang. Jeg  trodde jeg hadde vært ganske frisk og følt meg bra, men da jeg la om til paleo forsto jeg plutselig hvor bra jeg kan føle meg. Problemene med fordøyelsen ble til slutt helt borte. På mirakuløst vis ble også  migrenen som jeg har slitt med siden barneskolen mye bedre!  

Jeg visste at jeg som fremtidig fysioterapeut kom til å møte mange mennesker med livsstilsrelaterte plager.  Dette motiverte meg til å bruke hundrevis av timer på selvstudier i bøker, artikler, podcaster, dokumentarer og nettsteder for å sette meg inn i ernæring. For å bedre kunne hjelpe andre til å endre kost og livsstil, har jeg blitt sertifisert som kostholdsrådgiver gjennom mf Gruppen.

Jeg tror at flere av dagens sykdommer og helseplager påvirkes av kosthold og uheldige livsstilsvaner. Derfor tror jeg også at du kan leve deg frisk. 

Mitt mål er å jobbe med mennesker på daglig basis og samtidig spre budskapet om helhetlig helse gjennom kurs og foredrag. Jeg er opptatt av å samarbeide med andre som har liknende tanker rundt behandling, kosthold og bevegelse.

Ser frem til å høre fra deg!