Yoga - Kropp og sinn sammen

For kropp og sinn
Yoga er en eldgammel praksis som stammer fra India. Yoga er angivelig 5.000 år gammelt og startet innen østlige religiøse kretser. Praksisen inneholder både fysiske, mentale og spirituelle aspekter. Det opprinnelige målet med Yoga er å føre kropp og sinn sammen. Yoga ble visstnok utviklet for å forberede kroppen på lange seanser med meditasjon. Yogaen har gjennom tiden utviklet seg i mange retninger. Det finnes idag ulike former for yoga. Enkelte varianter legger størst vekt på den fysiske delen hvor kroppens bevegelighet, balanse og utholdenhet blir satt på prøve. Andre former for yoga har et større fokus på meditasjon og tilstedeværelse.

 

 

Youga
Uansett hvilken variant du velger vil du lære mye om deg selv og kroppen din. Mange av bevegelsene innenfor yoga innebærer uvante posisjoner som kan oppleves som ubehagelig. Samtidig som du gjennomfører øvelser som krever balanse, styrke, mobilitet og utholdenhet er du også nødt til å holde deg fokusert. Det krever mental tilstedeværelse for å holde fokus gjennom en krevende og til tider noe smertefull øvelse. Samtidig mottar du en konstant strøm av informasjon fra det sensomotoriske apparatet i kroppen. Dette gir deg en unik mulighet til å bli kjent med kroppen din, dine styrker og dine svakheter. Etterhvert vil du finne de øvelsene som passer best for deg. Du vil også finne ut hvilken form for yoga du foretrekker, eller du vil eventuelt lage din egen

 

Nyttige bevegelser
I de fleste former for yoga bruker man kun sin egen kropp. Du trenger ikke noe treningsutstyr og øvelsene kan utføres på de fleste underlag. Yoga kan egentlig utføres hvor som helst og når som helst! De fleste øvelsene i yoga innebærer pusteteknikker samt mindre eller større bevegelser som utføres sittende, liggende eller stående. Mange av disse bevegelsene er funksjonelle og vil gi ha en overføringsverdi til dagligdagse bevegelser og utfordringer. Dette gjelder ikke alle øvelser. Enkelte av bevegelsene er relativt ekstreme. Disse bør kun praktiseres av erfarne som har gradvis eksponert kroppen for ekstreme stillinger.

yoga meditasjon.jpg
 

Passer for alle
Yoga gir deg muligheten til å bedre din fysiske form samtidig som du øker mental klarhet og tilstedeværelse. Fysisk aktivitet bedrer også innlæringsevne, hukommelse og kreativitet. Dette er en form for trening som utføres (relativt)langsomt og er derfor meget skånsomt. Yoga kan utføres av alle, uansett alder og ferdighetsnivå.